SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG



RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.









Thursday, June 24, 2010

SAMBAL TUMIS BILIS,PETAI TEMPOYAK

BAHAN:
5 keping petai (ambil bijinya)
2 biji bawang besar (dihiris bulat)
2 biji cili besar (blander)
10 biji cili kecil (blander)
4 sudu besar tempoyak
garam
kunyit serbuk
minyak masak
air
CARA:
Panaskan minyak. Tumis cili.
Masukkan tempoyak dan air.
Masukkan serbuk kunyit.
Masukkan petai,bawang besar,garam.
Biarkan sehingga mendidih dan masak.
Angkan dan hidangkan.
CARA:

No comments:

Post a Comment