BAHAN:
1 kg minyak masak
2 senduk bawang besar blander
1 senduk halia blander
3 senduk bawang putih blander
3 helai daun pandan
CARA:
Panaskan minyak bersama daun pandan hingga layu.
Masukkan semua bahan di atas, goreng hingga garing.
Tutup api dan masukkan 1/2 cwn air..biarkan sejuk.
#BOLEH DISIMPAN LAMA UNTUK BUAT NASI AYAM LAIN KALI LAK#
1 kg minyak masak
2 senduk bawang besar blander
1 senduk halia blander
3 senduk bawang putih blander
3 helai daun pandan
CARA:
Panaskan minyak bersama daun pandan hingga layu.
Masukkan semua bahan di atas, goreng hingga garing.
Tutup api dan masukkan 1/2 cwn air..biarkan sejuk.
#BOLEH DISIMPAN LAMA UNTUK BUAT NASI AYAM LAIN KALI LAK#
No comments:
Post a Comment