SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG







RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.



















Tuesday, June 29, 2010

IKAN PATIN TUMIS TEMPOYAK

BAHAN:
1 ekor ikan patin dipotong2
1 senduk tempoyak
2 biji bwg besar di hiris bulat2
10 biji cili kecil blander
2 biji cili besar blander
Garam & minyak masak
Kunyit
CARA:
Ikan yang telah dipotong,dibersihkan digaul garam kunyit.
Panaskan kuali dan isi minyak. Goreng ikan sehingga garing,angkat,ketepikan.
Minyak yang sama dimasukan tempoyak,sedikit air,cili blander dan bawang besar. Biarkan mendidih..Angkat dan tuangkan di atas ikan tadi. Hidangkan.

No comments:

Post a Comment