SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG







RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.



















Thursday, June 24, 2010

MASAK TEMPOYAK IKAN PATIN

BAHAN:
4 sudu besar tempoyak
1 ekor patin ( apa2 ikan pun boleh)
1 biji tomato(dibelah 6 @ 8)
1 tangkai daun kesom
10 biji cili kecil (diblander @ tumbuk halus)
Garam
Air
1 biji timun(dipotong memanjang)
CARA:
Masukkan semua bahan kecuali ikan. Kacau.
Biarkan mendidih,baru la dimasukkan ikan.mendidih lg.
Angkat dan hidangkan bersama nasi putih @ boleh dicicah dengan jemput,lempeng,roti.

No comments:

Post a Comment