SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG



RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.









Wednesday, September 15, 2010

MASAK TEMPOYAK TULANG RUSUK


BAHANNYA:

Tulang rusuk @ apa2 tulang bersama daging sekali la..
Daun kesum
Bunga Kantan
Tempoyak
Cili padi
Garam


CARANYA:

Tulang direbus sehingga empuk dagingnya.
Masukkan cili padi dibland @ ditumbuk,tempoyak,bunga kantan,daun kesom dan garam.
Biarkan mendidih.
Tutup api dan angkat.
Boleh la dimkn dgn nasi putih.

No comments:

Post a Comment