SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG



RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.









Tuesday, November 9, 2010

IKAN PATIN PAIS



BAHANYA:



2 ketul ikan patin.(boleh guna apa2 ikan je)

5 biji cili kecil

1 biji cili besar

2 biji bawang merah

1 ulas bawang putih

1 btg serai

sedikit daun kunyit dihiris halus

garam

1 senduk tempoyak

daun kunyit @ daun pisang




CARANYA:


Ikan digaul dgn garam dan kunyit.

Bland @ tumbuk cili,bwg merah,bwg putih,garam di campurkan bersama tempoyak.

Gaulkan semua bahan di atas bersama ikan.

Letakkan di atas daun pisang @ kunyit masukkan serai ketuk dan bungkuskan.

Boleh la di bakar sehingga masak.

Dimakan bersama nasi panas2.


RESEPI ARUAH MAK.


No comments:

Post a Comment