Bahan:
Belulang yang telah dibersihkan.dan direbus sehingga lembut.
Cili api (bland)
Kunyit hidup @ serbuk
Daun kesum
Tempoyak
Garam
Keladi @ rebung dll yang boleh di masak bersama.
air.
Cara-caranya:
Potong kecil-kecil belulang.
Masukkan ke dalam periuk bersama air, kunyit,daun kesum, tempoyak,garam dan keladi @ lain2 bahan. Masak hingga mendidih dan secukup rasa masaknya. angkat dan boleh la di makan dgn nasi putih.
Belulang yang telah dibersihkan.dan direbus sehingga lembut.
Cili api (bland)
Kunyit hidup @ serbuk
Daun kesum
Tempoyak
Garam
Keladi @ rebung dll yang boleh di masak bersama.
air.
Cara-caranya:
Potong kecil-kecil belulang.
Masukkan ke dalam periuk bersama air, kunyit,daun kesum, tempoyak,garam dan keladi @ lain2 bahan. Masak hingga mendidih dan secukup rasa masaknya. angkat dan boleh la di makan dgn nasi putih.
No comments:
Post a Comment