SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG



RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.









Tuesday, September 29, 2015

BELULANG (kulit lembu @ kerbau) MASAK TEMPOYAK


Bahan:
Belulang yang telah dibersihkan.dan direbus sehingga lembut.
Cili api (bland)
Kunyit hidup @ serbuk
Daun kesum
Tempoyak
Garam
Keladi @ rebung dll yang boleh di masak bersama.
air.

Cara-caranya:

Potong kecil-kecil belulang.
Masukkan ke dalam periuk bersama air, kunyit,daun kesum, tempoyak,garam dan keladi @ lain2 bahan. Masak hingga mendidih dan secukup rasa masaknya. angkat dan boleh la di makan dgn nasi putih.



No comments:

Post a Comment