SALAM SEJAHTERA DAN SELAMAT DATANG



RESEPI-RESEPI INI TERHASIL DARI MASAKAN KEGEMARAN SUAMI DAN ANAK-ANAK ACIK MILEE. KEPADA SESIAPA YANG INGIN CUBA RESEPI INI DI PERSILAKAN....IANYA BOLEH DIUBAH SUAI MENGIKUT CITA RASA TERSENDIRI. BLOG INI PULA TERCIPTA ATAS PERMINTAAN SEORANG SAHABAT LAMA.









Monday, June 27, 2011

CARA MEMBUAT JERUK MAMAN

Maman yang telah di bersihkan.
Taburkan 1 sudu garam kasar di atasnya.


Ramas2 kan garam kasar bersama maman. Gaul rata.

Maman yang telah diramas dan di gaul rata bersama garam.


Maman siap di isi dalam bekas.


Isi air masak yang telah disejukan sehingga penuh.


Boleh di masukkan cili kecil dan sedikit nasi jika suka. Di sini cuma masukkan cili je dan perapkan selama 3 @ 4 hari. Boleh la dimakan @ di masak lemak dengan ikan,ayam, udang dll.


Sedia untuk di makan bersama nasi putih.

2 comments:

  1. thanks u so much atas tunjuk ajar cara nak buat jeruk mamam ni.....mlong mohon share ya

    ReplyDelete
  2. Thanks kongsi resepi.....mmg nk buat ni..pebret hubby ni

    ReplyDelete